THE TEAM

ANNE THORSTENSEN

2ND ALT

Hvem er du: Jeg er en dame på 48 år og jobber som rådgiver i et IT-firma. Interesser:Sang, dans og å treffe gode venner.

Når startet du i koret: Jeg startet i koret i 2002 og har nå vært i koret i 19 år. At det ble koret Diandre var i grunnen tilfeldig. Ei venninne lurte på om jeg hadde lyst å begynne i kor sammen med henne og ei av hennes bekjente. Så vi var tre spente damer som møtte opp på første øvelsen i høstsemesteret og ble med i alt-gruppen. Jeg hadde aldri sunget i kor før så den første øvelsen synes jeg var veldig skummel. Selv å være med på oppvarmingen virket uoverkommelig. Men det ble veldig morsomt etter det og det har siden vært en spennende reise.

Beste opplevelse fra tiden i koret: Jeg har hatt mange fine opplevelser i koret. Både på øvelser, seminarer, konserter, fester og turer som vi har hatt. En av de mest interessante opptredener vi har hatt er imidlertid i Riva del Garda. Her opptrådte vi under en konkurranse i et moderne kirkebygg hvor det var et kapell i etasjen under der vi opptrådte. Og det viste seg at det var en bisettelse samtidig som konkurransen foregikk.

Hva ligger på nattbordet: Vekkerklokke, håndkrem, boken «Oppløsningstendenser» (Nina Lykke)


MAGNE FØLLESDAL

2ND BASS

Hvem er du: Jeg er en mann på 59 år, er gift og har 2 egne barn og to bonusbarn.
Jeg jobber som ingeniør ved OUS / Rikshospitalet, avd. for smittevern.

Interesser: Sang, musikk, padling, seiling, O-løp. 

Når startet du i koret: 

Jeg startet i koret i 1998 etter at jeg så en annonse i Aftenposten med headingen " Kan menn synge ? "  Det var Koret Diandre som søkte mannlige sangere, de øvde da i Brugata og inviterte til åpen øvelse. Jeg hadde prøvd meg litt i kor på folkehøyskole da jeg var 18, og hadde gode minner fra det,  jeg tok derfor sjansen på å møte opp på øvelsen. Det var litt skummelt, heldigvis var det ikke prøvesang og ganske snart ble jeg tryggere og gledet meg til øvelsen hver torsdag. Jeg angrer på at jeg ikke begynte å synge i kor tidligere, og mitt råd til de som vurderer å prøve seg i kor er å teste det så snart de får mulighet, det er kjempegøy ! 

 

Beste opplevelse fra tiden i koret:

Det å synge i kor gir så mye glede på forskjellige måter.  Det å gå på øvelse hver uke og være med på å skape noe vakkert i fellesskap med andre gjør noe med sinnsstemningen, og gir meg mye energi.

I tillegg er det veldig sosialt å synge i kor, og vi avslutter ofte øvingskvelden med litt god mat og noen øl på en restaurant/pub i området.

 

Jeg har hatt mange fine opplevelser i koret, spesielt fra våre korturer,  Jeg husker særlig fra vår tur til Wien, da var det avslutning og middag i en stor låve med alle deltagende kor. Det var kor fra hele Europa, og denne kvelden var en uformell fest og uten annet program  enn å spise, drikke og ha det hyggelig  Etterhvert ble det spontansang fra de forskjellige korene, noe allsang og det ble utrolig fin stemning,  Fantastisk å oppleve hvordan sang og musikk er et universalt språk som forener mennesker.

Hva ligger på nattbordet: 

Der er det bare en vekkerklokke...  jeg sovner som regel momentant når jeg legger meg...

 

HVEM

KORIST

Hvem er nestemann ut?